17 juli 2011

Vad håller Viking Line på med?

En av de viktigaste faktorerna för att stoppa barnsexturism och trafficking är att förbättra samarbetet mellan länder, företag och organisationer. ECPAT har utvecklat goda förhållanden till många svenska researrangörer som t ex Fritidsresor i Sverige som informerar sina resenärer om sina destinationers problem med barnsexhandel.
Ett företag som dessvärre inte har visat något intresse för att hjälpa till i arbetet mot trafficking är  Viking Line som med färjor trafikerar rutten Sverige – Åland. Detta är väldigt oroande då Åland ses som en trolig transithamn för sextrafficking dvs en plats varvid offer för trafficking skickas vidare till olika destinationer.
 Viking Line anser inte att det är något stort problem med trafficking ombord på fartygen. Men från den åländska polisen menar man att det är ett stort problem som måste tas på allvar. Bristen på kunskap om trafficking hos både polisen och sjöbevakningen är dock det som stjälper arbetet mot att stoppa fenomenet.
Ålands Fredsinstitut har gått ut och kritiserat bristen på samarbetsvillighet från rederiets sida och menar att något måste förändras för att traffickingen av sexslavar ska kunna stoppas.

http://www.radiotv.ax/news.con?iPage=3&iArticle=39046
http://www.radiotv.ax/news.con?iPage=3&iArticle=39030
http://www.radiotv.ax/news.con?iPage=3&iArticle=39028
http://www.radiotv.ax/news.con?iPage=3&iArticle=39017

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar