3 juni 2011

Parental responsibility

Christine Beddoe skriver i The Guardian om hur barn, som blivit utsatta för sexhandel, inte får den juridiska hjälp som dem har rätt till. Hon beskriver hur socialen säger nej till utbildning för barnen, som om utbildning skulle vara en lyxvara. Det är tyvärr inte bara socialen som gör fel i det långa ledet. Redan vid den brittiska gränskontrollen ser man stora brister. Kontrollanterna anklagar barnen för att ljuga och rapporterar sällan vidare till polis eller myndighet. "The children we work with want justice and they don't understand why they aren't getting it." 
Hennes förslag, som nu är underskrivet av närmre en miljon, handlar om att ge barnen en övervakare som ser till att det får den hjälp som behövs och att barnets juridiska rättigheter inte kränks. En övervakaren, som är utpekad av domstolen, ska ta över det ansvar som egentligen ligger på en förälder. Ansvaret innebär att följa upp rättsliga procedurer, ge medgivande till advokater och se till att barnet får den medicinska vård som behövs. 

Nu fattas bara att förslaget går igenom, ett förslag som kan ge dem utsatta barnen kontroll över sitt öde och definitivt en bättre framtid!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar