20 maj 2011

Äntligen en positiv förändring!

Frilansjournalisten Hanna Nilsson skriver på sin blogg om hur Sydsvenskan i en liten notis den 14 maj noterar att: ”De flesta utsatta barn på internet som i dag rapporteras in till Interpols barnporrdatabas kan identifieras och räddas från fortsatta övergrepp.”

En JÄTTEnyhet som borde spridas så gott det går. För en gångs skull är det något positivt, något vi faktiskt har lyckats med, men belöningen blir en liten notis, som nog går förbi många. 
I dagens tidningar stirrar vi oss blinda på alla hemska nyheterna och slutligen blir det för mycket för att orka att ta det till sig. Vi behöver goda nyheter som den här, för att se att det sker en förändring efter alla hjälpinsatser som faktiskt görs. För att kämpa vidare för barnens rättigheter!

Dagens stora nyhet handlar återigen om barnporr. Denna gången om den stora barnporrhärvan som upptäcktes i höstas, där hela 23 kvinnor och en man är åtalade. "Utredarna tappade hakan när det kom fram att majoriteten av de inblandade i barnporrhärvan var kvinnor." -skriver Sydsvenskan. Kvinnor är automatiskt satta i facket 'offer' och män i facket 'förbrytare'. Har inte Sverige kommit längre än så i jämställdhetstänkandet? Vi väntar spänt på att läsa domen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar